Berrie som ung

Kenneln startade 2000 i samband med att vi hade bestämt att vi skulle para Berrie. Första gången gick hon tyvärr tom och i samband med andra parningen ådrog hon sig en livmoderinflammation som resulterade i en operation där man tog bort livmodern och hon kan tyvärr inte få några valpar.

Detta ledde till att vi köpte Nalie 2002 av Ingegerd Eriksson, kennel Donnyrose och hon har fick sin första valpkull i mars 2005.

Nalie som ung

Mitt avelsmål är att få fram friska och mentalt stabila hundar som är arbetsvilliga och rastypiska.

Läs mer i Golden retrieverns rasstandard

Uppfödarutbildningen har jag gått GRK´s regi år 2000 och då fick jag också mitt kennelnamn.

2006 avslutade jag GRK´s exteriörutbildning steg 1.

2009 gick jag exteriörutbildning 2 och 3.

Allmän mentalkunskap M1 är ytterligare en kurs jag har gått.
Jag har också genomgått SKKs 10 veckors distansutbildning om Hundens beteenden 2015, jätteintressant.

Jag är utbildat funktionär för funktionsbeskrivning retriever FB-R

Jag deltar löpande i GRK´s uppfödarkonferenser, vilket är mycket givande och ger stort erfarenhetsutbyte.

För våra blivande valpköpare kommer vi att anordna valpträffar och då gärna i samband med några av Västmanlandssektionens evenemang.      

Kennelnamnet kom till lite av en slump eftersom vi planerade en valpkull efter Knegarens Elderberry försökte vi få något namn i anslutning till hennes namn. Alla våra förslag var upptagna redan.
Till saken hör att vi sommaren innan lyckats rädda en flygfärdig tornseglarunge från skatorna. Den hade troligen inte lyckats få tillräcklig fart ut ur boet uppe under våra takpannor. Efter lite lugn och ro i en skokartong i garaget samt lite vätska flög den iväg.
Två somrar senare födde vi upp två små tornseglarungar under försommaren. Den ena tror vi klarade sig för den lämnade vi nere hos ornitologerna vid fågelstationen på Ölands Södra udde i samband med vår semester där.